Wat is het toch een prachtig medium!

Vanaf het eerste moment dat ik met Internet in aanraking kwam realiseerde ik mij wat een uniek en ongekend krachtig medium het is. De kracht ligt voor mij in het feit dat we het met z’n allen maken en uitbouwen.

Ergens in ‘96 besloot ik op een avond om een uur of elf dat ik een eigen homepage wilde maken. Op dat moment had ik nog geen idee hoe je een webpage moest maken en hoe je die dan vervolgens online kon krijgen.

Met dit doel begon ik die avond aan mijn grote online avontuur. Met behulp van de informatie die ik vond en met behulp van een aantal online reisgenoten die ik onderweg tegenkwam in een IRC (chat) kanaal lukte het mij een homepage te maken.

De volgende stap was natuurlijk om dat ding online te plaatsen. Hoe werkt dat dan weer? Maar weer eens terug naar IRC en ja hoor, ook op diep in de nacht vond ik genoeg behulpzame reisgenoten. Na een korte uitleg over de werking van FTP kreeg ik een FTP programma aangeboden via een filetransfer. [Met het accepteren hiervan zou ik anno 2007 iets terughoudender zijn :-).] Met online ondersteuning van degene die mij het programma had aangeboden lukte het vervolgens ook nog om de site online te plaatsen! Toen ik de volgende morgen rond 7:00 uur mijn bed opzocht viel ik moe en voldaan in slaap. Mijn eerste homepage stond online!

Aan het begin van de avond had ik alleen de intentie en de volgende ochtend had ik een website gecreëerd. Alle kennis, tools, assets en persoonlijke hulp die ik daarbij nodig had vond ik online!

Sindsdien heeft het medium mij niet meer losgelaten. Ik ben nog steeds op avontuur en telkens weer op zoek hoe je die kracht optimaal kan benutten. Bij Lost Boys doe ik dat samen met inspirerende collega’s voor schitterende klanten! Als het moet tot diep in de nacht, net als toen …