Hiske Clubkampioen 10 kilometer

Hiske op weg naar de overwinning

Op 29 augustus zijn in de Peizermaden voor de tweede keer de clubkampioenschappen 10 km hardlopen van de Loopgroep DSTV Peize gehouden. Hiske is met grote overmacht clubkampioen geworden bij de vrouwen. Zij zette haar prestatie luister bij met een fikse verbetering van het clubrecord.

Rond 20 uur schoot trainer Harry Kuipers de 20 lopers en loopsters op de Noorddijk weg. De omstandigheden waren ideaal: zon, 14° C en vrijwel windstil. Hiske liep een uitstekende wedstrijd. Tot zes kilometer liep zij mooi vlak op een schema van 47.30.

Hiske kampioen!

In de laatste vier kilometer wist Hiske nog te versnellen, waardoor zij met een knappe tijd van 46.31 de clubtitel voor zich opeiste. Die tijd betekende een forse verbetering van het clubrecord van Bertha v.d. Molen (50.53). De nummer twee bij de vrouwen Susanne van Arkel volgde op eerbiedwaardige afstand van Hiske. Het brons was bij de vrouwen voor Karin Terhürne.