De dierentuin: Dierenpark Emmen

Hiske & Tijn in de vlindertuinJolanda & Jan-Pieter nodigen ons uit om met z’n allen naar de dierentuin te gaan. We gaan naar Dierenpark Emmen. Voor ons is het heel lang geleden, voor Tijn de eerste keer!

VlinderWe beginnen in de vlindertuin. Het is er lekker warm en het barst van de vlinders. Vooral dit soort zien heel veel.

De luie aapVanuit de vlindertuin gaan we via de apen richting de olifanten. Een van de apen zit er lekker relaxed bij in het heerlijke winterzonnetje. Het is een prachtige heldere, frisse dag.

De olifantenBij de olifanten staat een hele grote oude olifant met enorme slachttanden. Een indrukwekkend gezicht.

Jolanda, Jan-Pieter en Hannah in de draaimolenJolanda, Jan-Pieter en Hannah leven zich even uit in de draaimolen. Sanne wacht geduldig in de kinderwagen totdat de rest van het gezin weer tot bedaren is gekomen.

De kangeroosVervolgens naar de kangeroos. Een van hen heeft een jong in de buidel zitten.

PelikanenOok de pelikanen genieten van het kleine beetje warmte van het mooie winterzonnetje dat laag aan de hemel staat.

De zeehondenOp de terugweg richting de uitgang komen we langs de zeehonden, er is een hele grote zeehond die telkens even met z’n hoofd boven water komt.