Dag 4: Soweto tour

Welcome to SowetoVanmiddag maken we een tour door het Township Soweto. Hier wonen 3 a 4 miljoen mensen, nagenoeg alleen zwarte Zuid-afrikanen.

SloppenwijkHet beeld dat ik vooraf van Soweto had, was dat iedereen daar in sloppenwijken als deze woont. Dit blijkt echter voor maar 20% van de bevolking te gelden. Circa 60% woont in middle class wijken; dit zijn wijken met behoorlijke huizen en (gedeelde) water voorzieningen. Daarnaast leeft 20% in de rijke upper class: mooie grote huizen.

SchoolklasIedereen is bijzonder vriendelijk, hartelijk en goedlachs, getuige deze schoolklas die spontaan het schoolplein af kwam rennen, toen we aan kwamen rijden.

Soweto Country ClubSoweto blijkt een eigen golfclub te hebben: de Seweto Country Club. Ze hebben niet alle luxe ter beschikking zoals wij die op de gemiddelde baan gewend zijn, maar spelen de sterren van de hemel.

verlegenEen verlegen jongentje vlak bij het huis van Winny Mandela.