Dag 3: Gary Player

De nummer 1 baan van Zuid-Afrika ‘Gary Player’ is het toneel voor de tweede speeldag van het tournooi. Ook vandaag is er een grote tribune geplaatst rondom de green van hole 18, alleen is het niet zo druk als op deze foto. Dat is maar goed ook, want met mijn approach leg ik de bal bovenop de tribune.

Een gezond gespannen teamVandaag is voor aanvang iedereen zichtbaar wat meer gespannen. De messen zijn gisteren geslepen en elke slag telt voor het eindklassement.

De flight voor ons op de green van hole 6De flight voor ons op de green van hole 6. Gary Player is een prachtige, uitdagende baan in topconditie. Elke centimeter van de fairway is gelijk qua soort gras, lengte en dikte. Het zelfde geldt voor de greens.

Fred slaat zijn approach op hole 9Fred slaat zijn approach op de prachtige hole 9 met een eilandgreen met een uphill ligging. Na de negende holl is er ‘half way house’: een korte lunch van circa 10 minuten. Dit doen ze in Zuid-Afrika op alle banen. Een heerlijke gewoonte als je eraan gewend bent.