Archive for February, 2008

Een nieuw begin

Zonsopgang

De afgelopen week hebben we een nieuwe start op onze nieuwe stek gemaakt. Het is nog best even wennen, maar we beginnen allemaal onze draai te vinden. Hiske begint morgen op haar nieuwe school en ik ga ook weer lekker aan de slag. Vanmorgen begon de dag met een schitterende zonsopgang boven het water van de singel waaraan we nu wonen. Een mooi begin!

Bibliotheekbezoek

Muis zoekt een huis

Tijn ging met zijn klas naar de bibliotheek in Nieuw-Vennep. Ik ben meegeweest als begeleidend ouder. Leuk om dat al in de eerste schoolweek van Tijn mee te maken. Er werd prachtig voorgelezen en er waren diverse leuke activiteiten voor de klas georganiseerd.

Vinger opsteken

Tijn doet harstikke leuk mee en reageert enthousiast op alle vragen die gesteld worden.

Tijn z’n eerste schooldag

Tijn begint vol vertrouwen aan zijn allereerste schooldag

Tijn is vandaag voor het eerst naar school gegaan. We brengen hem met z’n vieren weg. Hij gaat direct op onderzoek uit en zegt ons enthousiast gedag. Daarna brengen we Phileine voor het eerst naar Les Petits, de crèche. Zij heeft wel wat moeite met het afscheid en moet behoorlijk wennen aan de nieuwe omgeving.

Tijn leert fietsen

Tijn in volle vaart op de fiets

Vandaag probeert Tijn zijn nieuwe fiets uit. Met name het opstappen is nog lastig, maar zijn oefening op de loopfiets werpt zijn vruchten af, als hij eenmaal op gang is fietst hij er zo vandoor.

In dit filmpje is goed te zien hoe goed het Tijn op zijn fiets vergaat.

Letterlijk met vallen en opstaan:

De eerste bestemming is de school waar Tijn a.s. maandag begint:

Merlijn