Archive for December, 2007

Speelexpeditie Yucatan

Met Phileine en Tijn op de boot

We zijn de afgelopen jaren regelmatig naar het Noorderdierenpark in Emmen geweest. Tot nu gingen we altijd naar het Parkdeel, het ‘oude’ deel van dierentuin in het centrum van Emmen. In het nieuwe gedeelte is eerder dit jaar speelexpeditie Yucatan geopend. Het was miezerig weer; een mooie gelegenheid om met Tijn en Phileine op onderzoek uit te gaan!

Het was een groot succes. Er viel geen onvertogen woord, totdat we aankondigden dat we naar huis zouden gaan :-).

Bekijk de hele serie op Flickr!

Nijlpaard!!!

Zodra ik mijn MacBook opensla in het bijzijn van Phileine roept zij:”Nijlpaard!!!” Regelmatig spelen Hiske en ik ‘verzoeknummertjes op Youtube’ met Tijn en Phileine en ‘het Nijlpaard’ is daarbij favoriet. Deze wil ik je dan ook niet onthouden:

Grappig om te merken dat een fenomeen als Youtube voor mijn kinderen van 2 en 3 al de normaalste zaak van de wereld is. Roep iets tegen pappa en hij laat een leuk filmpje zien. En dan te bedenken dat ik me nog levendig kan herinneren dat wij een kleurentv kregen en ik Sesamstraat voor het eerst in kleur kon zien ;-).

Tijn telt af

Aftellen naar de verhuizing

We lopen een beetje op onze laatste benen, zo aan het einde van dit heftige jaar. Tijn heeft het er steeds moeilijker mee dat ik zo weinig thuis ben. Daarnaast weet ie dat ie binnenkort naar school gaat, maar het is nog wat lastig te bevatten hoe lang dat nog gaat duren. Hiske heeft voor Tijn een kalender gemaakt waarop hij kan zien wanneer ik thuis ben (groen), wanneer opa en oma komen oppassen en wanneer we gaan verhuizen. Vanmorgen heeft Tijn de planning ook aan Phileine geprobeerd uit te leggen, dus His is helemaal in haar opzet geslaagd.

His, maak je ook een persoonlijke versie voor mij? ;-).

Hiske voltooit haar serie kampioenschappen

Winnaars clubkampioenschap DSTV 15 kilometer

Vandaag is Hiske clubkampioen van DSTV, de Peizer loopclub, op de 15 kilometer geworden. Dick werd clubkampioen bij de heren. Ook Jolanda voltooide de 15 kilometer.

Winnaars 15km Decemberloop Peize

De clubkampioenschappen werden gecombineerd met de Decemberloop van Peize, waar Hiske de tweede plaats behaalde.
Bekijk de hele serie op Flickr!

Sinterklaas met LB One

Mathijs & Stijn

Vanavond vieren we met het team Sinterklaas. Hannes en Annemieke ontvangen ons. De dichtkunst overtreft de verwachtingen, net als de Pizza-bak kwaliteiten van Hannes dat doen.

Bekijk de hele serie op Flickr!

Sinterklaasavond

Groepsfoto met Sinterklaas

De afgelopen jaren hebben we met de familie Weening Sinterklaas gevierd. Dit jaar sluiten we die goeie gewoonte af, voor het laatst in Peize. Iedereen wordt verwend door de Sint. Nadat we eerst al een zak met cadeaus hebben gekregen, komt Sint zelf ook nog even langs.

Bekijk de hele serie op Flickr!