Archive for September, 2007

Hieperdepiep … areoh!

Areoh .... Hoera!

Jolanda en Hannah vieren hun verjaardag en wij zijn erbij! Het weer is niet optimaal, dus het grootste deel van de middag spelen de kinderen binnen. Aan het einde van de avond slaat de baldadigheid en vermoeidheid toe. Een TV momentje biedt uitkomst …

De kinderen kijken TV

Bekijk de hele fotoserie op Flickr!

Zondagochtend wandeling

Phileine en Tijn in de regen

Het is een druiligere zondagmorgen, maar we willen er wel even lekker uit! Hiske gaat hardlopen en Tijn, Phileine en ik gaan lekker wandelen in het Mensingerbos vlak onder Roden. We vermaken ons prima, ondanks de regen!

Picnic 2007: inspired

Some thoughts ...

Een heerlijke dag vandaag! De hele dag doorgebracht op Picnic 2007: een congres over creatie en innovatie. Fantastisch om een dag lang te kijken naar de creaties van anderen, te luisteren en van gedachten te wisselen.

Er werden ook leuke toepassingen met RFID tags gepresenteerd. Zo kon je ondermeer foto’s laten maken waarop de personen op de foto’s herkenbaar zijn middels een RFID tag: zie het resultaat.

Bekijk de hele fotoserie op Flickr!

Huis verkocht!

Verkocht!

Na ongeveer 4 maanden hebben vandaag ons huis verkocht! Dit betekent dat we nu op zoek kunnen naar een nieuw onderkomen in het Westen van het land. Hiske legt dit aan de kinderen als volgt uit:”We gaan een huis zoeken in de buurt van Amsterdam, zodat we dichter bij het werk van papa wonen”.

Het voelt nog niet zo feestelijk als we hadden verwacht. We hebben eigenlijk wel een heel lekker plekje nu en hebben nog geen idee wat we daarvoor terug kunnen krijgen. De tijd zal het leren …

We kunnen in elk geval echt verder nu. En één ding is nu zeker: voor 31 januari 2008 gaan we verhuizen!

bedankt Nuon

Presentatie website Nuon bedankt

Vanavond heeft Nuon in Artis de campagne Nuon bedankt gelanceerd. Lost Boys heeft de website ontwikkeld. Een aantal klanten van Nuon spelen de hoofdrol in deze campagne. Tijdens de lancering presenteer ik de website aan de betrokkenen.

Wat is het toch een prachtig medium!

Vanaf het eerste moment dat ik met Internet in aanraking kwam realiseerde ik mij wat een uniek en ongekend krachtig medium het is. De kracht ligt voor mij in het feit dat we het met z’n allen maken en uitbouwen.

Ergens in ‘96 besloot ik op een avond om een uur of elf dat ik een eigen homepage wilde maken. Op dat moment had ik nog geen idee hoe je een webpage moest maken en hoe je die dan vervolgens online kon krijgen.

Met dit doel begon ik die avond aan mijn grote online avontuur. Met behulp van de informatie die ik vond en met behulp van een aantal online reisgenoten die ik onderweg tegenkwam in een IRC (chat) kanaal lukte het mij een homepage te maken.

De volgende stap was natuurlijk om dat ding online te plaatsen. Hoe werkt dat dan weer? Maar weer eens terug naar IRC en ja hoor, ook op diep in de nacht vond ik genoeg behulpzame reisgenoten. Na een korte uitleg over de werking van FTP kreeg ik een FTP programma aangeboden via een filetransfer. [Met het accepteren hiervan zou ik anno 2007 iets terughoudender zijn :-).] Met online ondersteuning van degene die mij het programma had aangeboden lukte het vervolgens ook nog om de site online te plaatsen! Toen ik de volgende morgen rond 7:00 uur mijn bed opzocht viel ik moe en voldaan in slaap. Mijn eerste homepage stond online!

Aan het begin van de avond had ik alleen de intentie en de volgende ochtend had ik een website gecreëerd. Alle kennis, tools, assets en persoonlijke hulp die ik daarbij nodig had vond ik online!

Sindsdien heeft het medium mij niet meer losgelaten. Ik ben nog steeds op avontuur en telkens weer op zoek hoe je die kracht optimaal kan benutten. Bij Lost Boys doe ik dat samen met inspirerende collega’s voor schitterende klanten! Als het moet tot diep in de nacht, net als toen …