Archive for August, 2007

Hiske Clubkampioen 10 kilometer

Hiske op weg naar de overwinning

Op 29 augustus zijn in de Peizermaden voor de tweede keer de clubkampioenschappen 10 km hardlopen van de Loopgroep DSTV Peize gehouden. Hiske is met grote overmacht clubkampioen geworden bij de vrouwen. Zij zette haar prestatie luister bij met een fikse verbetering van het clubrecord.

Rond 20 uur schoot trainer Harry Kuipers de 20 lopers en loopsters op de Noorddijk weg. De omstandigheden waren ideaal: zon, 14° C en vrijwel windstil. Hiske liep een uitstekende wedstrijd. Tot zes kilometer liep zij mooi vlak op een schema van 47.30.

Hiske kampioen!

In de laatste vier kilometer wist Hiske nog te versnellen, waardoor zij met een knappe tijd van 46.31 de clubtitel voor zich opeiste. Die tijd betekende een forse verbetering van het clubrecord van Bertha v.d. Molen (50.53). De nummer twee bij de vrouwen Susanne van Arkel volgde op eerbiedwaardige afstand van Hiske. Het brons was bij de vrouwen voor Karin Terhürne.

Tijn maakt zijn eerste zeiltocht

De sluis van Bruinisse (terugweg)

Dit weekend zijn we met Opa Jan gaan zeilen. Een mannenweekend met drie generaties. We zijn zaterdag van Herkingen (de thuishaven) via de sluis van Bruinisse naar Zierikzee gevaren en zondag weer terug. Zaterdag hebben we weinig wind. Pas aan het einde van de dag trekt de wind aan. Tijn vindt het een groot avontuur. Hij kijkt zijn ogen uit, vraagt veel. Hij vind het duidelijk hartstikke spannend.

Bekijk de hele fotoserie op Flickr!

Stijn & Julia in Peize

Tijn op de glijbaan

Stijn & Julia, neef en nicht van onze buren, zijn een weekje in Peize. Ze komen vanavond even lekker bij ons in de tuin spelen. Stijn heeft twee ‘guns’ op de kermis gewonnen en we zien voor het eerst Tijn als militair. We hebben het niet zo op pistolen en geschiet, maar voor de jongens is het een mooi spel en ze gaan er helemaal in op. Ik denk ook niet dat we pistolen buiten het speelveld van onze kinderen kunnen houden. Ik moet denken aan een foto van Tijn van twee jaar geleden waarop hij met een mobiele telefoon zit te bellen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De kinderen zijn een mooie spiegel van onze samenleving vrees ik.’

Bekijk de hele fotoserie op Flickr!

Kermis in Peize

Phileine en TIjn in de draaimolen

Vandaag is er kermis in Peize. Althans kermis, er staan een paar attracties :-).

Bekijk de hele fotoserie op Flickr!