Archive for July, 2005

Maaike & Emma

Emma en TijnMaaike en Emma zijn er vandaag. Emma en Tijn trekken leuk met elkaar op en krijgen zelfs de smaak van het kusjes geven te pakken!

Phileine slaapt

Phileine slaaptPhileine slaapt erg veel. Meestal leggen we haar in haar eigen bedje, maar af en toe slaapt ze ook even lekker in de box.

Tijn leest een boekje

Tijn leest een boekjeTerwijl Hiske Phileine voedt, leest Tijn een boekje op de bank. Moet je mijn kanjers zien!

Binc, Jorrit en Femke

Binc op bezoekFemke en Jorrit komen samen met Binc langs vandaag om kennis te maken met Phileine. Binc is bijna een half jaar jonger dat Tijn, maar minstens net zo groot. De mannen zijn wel aan elkaar gewaagd.

De glijbaan … je krijgt er geen genoeg van

Tijn in zandbakTijn en ik zijn het stadspark ingegaan vanmiddag. Eerst naar de kinderboerderij en aansluitend naar de speeltuin. Tijn speelt eventjes in de zandbak.

Tijn op de glijbaanDe zandbak kan echter niet tippen aan de glijbaan, daar kan Tijn echt geen genoeg van krijgen.

Familie Verschuren

Familie Verschuren op kraamvisiteSanne & Dirk zijn er vandaag. Ook Opa & oma Verschuren komen langs. Opa is weer zichtbaar trots.

Phileine krijgt de flesHiske maakte ooit een foto van Tijn toen hij de fles kreeg van oma Verschuren. Vandaag deed zich dezelfde situatie met Phileine voor. Ze lijken behoorlijk op elkaar als je dat zo ziet.

De stad in met Tijn

boodschappen met TijnIk ga met Tijn op de fiets de stad om boodschappen te doen. Tijn geniet altijd ontzettend van fietstochtjes.

Van de trap gevallen?

Tijn bij de kapperIk kan me herinneren dat er vroeger werd gevraagd: “Ben je van de trap gevallen?” als je net geknipt was en een kort koppie had gekregen. Tijn moest hoog nodig naar de kapper. De laatste keer vond hij het niet heel erg leuk bij de kapper. Vandaag gaat het perfect. Hij blijft rustig zitten.

Tijn bijna helemaal gekniptHelaas is Tijn, naast het feit dat hij naar de kapper is geweest, vandaag inderdaad van de trap gevallen. Hij zette het direct op een bleren. Wat kan je als ouder toch gelukkig worden van een intens huilend kind …

Samen met Phileine Tijn halen bij Dinky

Phileine & Tijn samen in de wagenVanmiddag ben ik samen met Phileine Tijn op gaan halen in de nieuwe duowagen. Tijn heeft vandaag bij Dinky gespeeld en het is een verrassing dat ik hem samen met Phileine kom halen. Tijn kijkt onderweg regelmatig even om of zijn zus het goed maakt.

We zijn weer compleet: Phileine is thuis!

Derde dag in het ziekenhuisWe hebben Phileine zojuist opgehaald uit het ziekenhuis. Sinds ze gisteren gestopt zijn met de antibiotica is het harstikke goed gegaan. Phileine ligt nu heerlijk te slapen in haar eigen wiegje, op haar kamer. Vanmiddag ga ik samen met Phileine haar grote broer bij Dinky, het kinderdagverblijf, ophalen. Dan zijn we weer helemaal compleet! We zijn opgelucht en gelukkig dat Phileine weer bij ons is. Het was een spannende week. Nu tijd om te genieten!

Phileine houdt zich goed

Derde dag in het ziekenhuisHet is de derde dag dat Phileine in het ziekenhuis ligt. Het gaat goed met haar, maar ze blijft een beetje verhoging hebben. Vooralsnog komt ze maandag weer thuis.

Phileine in het ziekenhuis

Hiske & PhileinePhileine is gisterenmiddag onverwacht opgenomen in het ziekenhuis omdat ze verhoging heeft. Ze heeft mogelijk een infectie en krijgt derhalve antibiotica. Als het goed gaat mag ze maandag weer mee naar huis.

We zijn vanavond bij haar geweest en de temperatuur is gedaald. Het gaat goed met Phileine. Ze is een stuk helderder dan de afgelopen dagen.

Hiske & Phileine zijn weer thuis!

Welkom thuis PhileineHiske en Phileine zijn vandaag al thuisgekomen! Tijn ligt te slapen als ik met Hiske en Phileine thuiskom. Tijn heeft zijn zusje heel lief welkom.

Tijn is opgeluchtTijn was toch wel van slag de afgelopen dagen: mama weg, papa loopt de hele dag in en uit … Nu Hiske & Phileine thuis zijn lijkt hij weer helemaal in zijn element. Opa Jaap geeft hem nog even een fruithap.

Hiske en Phileine slapen thuis’s Avonds slapen Hiske en Phileine lekker thuis.

Phileine kijkt de wereld in

Af en toe is Phileine even wakkerPhileine slaapt vooral de eerste paar dagen. Soms kijkt ze even heel wakker de wereld in. Het grote gissen naar de kleuren van haar ogen is begonnen … (Het duurt vaak een paar maanden voordat je weet wat de kleur van de ogen wordt).

Phileine slaaptMaar het grootste deel van de dag ligt onze dochter heerlijk te slapen.

Hiske en Phileine komen bij

Hiske en PhileineHet gaat de dag na de geboorte erg goed met Hiske en Phileine. Hiske voelt zich erg goed een dag na een toch zware operatie en Phileine is tevreden: slapen, drinken, slapen, drinken …

Marc en Janneke komen langsVandaag komen Opa & Oma Verschuren hun tweede kleindochter bewonderen. ’s middags komen ook Marc & Janneke langs. Phileine krijgt een prachtige verzameling van alle kranten van haar geboortedag.

Tijn geniet met Opa & Oma

Tijn eet uitbundigOpa & Oma Hazen zijn bij mij en Tijn thuis gedurende de dagen dat Hiske & Phileine in het ziekenhuis zijn. Terwijl Phileine keurig netjes bij haar moeder drinkt, maakt Tijn er thuis een vrolijke bende van!

Phileine zegt:”Hallo, hier ben ik!”

Anne Phileine HazenWe hebben een dochter! Anne Phileine is vandaag geboren in het Martiniziekenhuis.

Geboren om 16:01 uurHiske is gisteren al naar het ziekenhuis gegaan omdat ze wat last haar buik had. Het leek vanmorgen rustiger geworden te zijn, maar uiteindelijk is Phileine vandaag geboren om 16:01 uur.

Hiske straalt direct na de bevallingHiske voelt zich erg goed nog tijdens de operatie. Ze kijkt dolgelukkig naar onze dochter die even lekker warm in de couveuse ligt bij te komen.

Trotse vaderWe zijn vrij snel weer terug op de kraamafdeling waar ik zelf met volle geteugen geniet van onze lieve Phileine.

Tijn met zijn zusje op schootRond 18:30 uur komen Opa en Oma Hazen samen met Tijn naar Phileine en Hiske. Tijn observeert eerst op z’n gemak zijn zusje, maar even later heeft hij haar (met wat hulp) op schoot en maakt hij heel lief kennis met zijn zus!

Wat een prachtige dag. We zijn gelukkig!