Archive for March, 2005

Weekend weg - Strandwandeling Scheveningen

Het strand gevormd door het waterWe besluiten ons paasweekend met een strandwandeling op het strand in Scheveningen. Het is laag water, dus het zand is door het water voorzien van een mooi reliëf.

Hiske en StijnTwee mensen vragen ons om een foto te maken. We maken van de gelegenheid gebruik om ook hen te vragen om ons samen op de foto te zetten. Zo vaak gebeurd dat niet.

Hiske op het strandWe genieten ervan om weer eens met z’n tweeën erop uit te zijn.

Weekend weg - Dagje Den Haag

Paleis Noordeinde - poortWe overnachten in het Parkhotel in het centrum van Den Haag. Vanuit de hotelkamer kijken we uit op de paleistuinen van Paleis Noordeinde.

Bluf Tijn logeert bij Opa en Oma Hazen. Dus we kunnen lekker uitslapen en de zaterdag besteden we de hele dag in de binnenstand.

Het Gouden HoofdWe hebben de hele dag gewinkeld, geluncht op Het Plein en al met al een stevige wandeling gemaakt. ’s middag rusten we even uit op de heerlijke hotelkamer.

Weekend weg - The Lion King, de musical

Circustheater ScheveningenDit weekend gaan Hiske en ik er samen tussenuit. Ik heb kaarten geregeld voor de Lion King in het Circustheater in Scheveningen.

Mufasa en ScarDe acteurs, de muziek de kostuums, alles is even mooi. Het is een indrukwekkende productie.

Tijn loopt!

Tijn is aan het lopenTijn kan al een tijdje een paar stappen zetten, maar de laatste dagen begint hij meer en meer echte stukjes te lopen. Vandaag heeft hij in de tuin bij Jolanda en Jan-Pieter gespeeld en echt een aantal stevige stukken gelopen.

De fiets is ok!Tijn speelt ook veel met zijn loopfiets. Hij rijdt het hele huis rond.

Nieuwe look

Tijn kijkt boos!Tijn heeft een nieuwe look: hij kan heel boos kijken! Hier demonstreert hij dat terwijl een lekker stuk brood in zijn mond heeft.

Tijn eet zijn bord erbij opTijn is lekker aan het eten op het moment. Hij eet zijn bord erbij op.

Pretecho: 22 weken en 4 dagen

Handje boven het voorhoofdVanavond zijn we naar Echovisie geweest voor het maken van een pretecho. Dit zijn de eerste foto’s van ons kindje in wording. Deze houding met een armpje voor het voorhoofd lijkt een favoriete houding.

De baby duimtHet beweegt veel, maar minder uitbundig als het vaak doet. Hier brengt het zijn handje voor zijn mond.

RuggengraatOp deze foto is de ruggengraat prachtig te zien. We hebben ook het hartje, de maag en de blaas van het kindje gezien. We hebben ervoor gekozen om dit keer niet te kijken of we een zoon of dochter verwachten.

En profileHiske probeert me ter plekke over te halen, maar ook ik hou mijn rug recht. :-) De kleine helpt ons door z’n beentje precies zo te houden dat het ook niet makkelijk te zien is.

Eerste paar schoenen

Tijn pakt zijn schoenen uitTijn heeft vandaag zijn eerste paar echte schoenen gekregen. Hij pakt ze uit (en weer in). Zo af en toe zet hij al een stap. Achter de wagen loopt hij als een dolle door het huis. Tijn is gelukkig weer beter.

Tijn weer ziek

Tijn is sinds vannacht weer behoorlijk ziek: koorts, verkouden en veel hoesten. Sneu om zo’n actief mensje zo timide te zien. Vanavond ging het alweer wat beter en nu ligt ie lekker te slapen.

Tijn helpt met aardappels schillen

Tijn helpt met het jassen van de piepersWe eten boerenkool met worst. Tijn helpt met het schillen en wassen van de aardappels een handje.

Naar Marc & Janneke

Tijn belt Hiske is met Janneke, Petra en Gwen een cursus bon-bons maken bij
Bonbon Atelier Schlaman. Tijn en ik gaan bij Marc een kop koffie drinken.

Tijn vermaakt zich prima Tijn vermaakt zich prima. Zeker nadat Marc een pollepel en wat bakjes te voorschijn haalt.

Winters GroningenGroningen is nog steeds prachtig winters. Dit is de sluiskade.

Koude nacht

Koude nacht geweestVandaag ga ik vroeg op weg richting Alkmaar. Het is de koudste nacht ooit in Maart gemeten geweest (lokaal -20,7). Zelf nu is het buiten nog erg koud als ik de boordcomputer mag geloven.

Winters Assen

Hertenkamp in AssenWisdom TMLC/The Missing Link is gevestigd in Assen. We kijken uit over het Hertenkamp.

Uitzicht vanuit kantoorDit is het uitzicht vanuit ons kantoor. Een prachtige omgeving, zeker als de omgeving onder een dik pak sneeuw is verborgen.

IngesneeuwdAssen ligt in de band over Nederland waar de meeste sneeuw is gevallen. Zeker zo’n 40 centimeter.

Genieten van de winter in Nederland

Hiske en Tijn in het stadsparkHet is vandaag de meest winterse dag sinds 1979. Ik heb vanmiddag vrij, dus gaan we er met z’n drieën (al een beetje met z’n vieren) op uit: lekker het Stadspark in.

Winterse takkenJe waant je in een andere wereld als alles onder een pak sneeuw verborgen is. Ook kale bomen kunnen heel wat dragen.

Tijn geniet!Tijn neemt de witte wereld aandachtig in zich op en geniet van wat hij ziet. Helaas blijkt na het doen van de boodschappen dat het al weer verradelijk glad is geworden. Een overmoedige bocht levert een beschadigd wiel van de auto op, na een ontmoeting van een stoeprand die ook onder de sneeuw verborgen was :-(