Archive for November, 2004

Sinterklaas

Sinterklaas en Zwarte Piet bij Wisdom TMLCSinterklaas komt op bezoek bij Wisdom TMLC. Vanmorgen rond 10:30 uur kwam Sinterklaas binnen in de zaal in ‘De Hertenkamp’ in Assen.

Tijn heeft op de creche een mijter gemaaktTijn heeft voor de gelegenheid de mijter op die hij op de creche gemaakt heeft.

Tijn bij SinterklaasTijn moet al snel bij Sinterklaas komen. Hij kijkt Sint aandachtig aan en luistert naar de beschouwingen van Sint over de eerste 10 maanden.

Tijn bij Sinterklaas op schootTijn mag aan het einde van de ochtend nog even bij Sinterklaar op schoot. Dat vindt hij wel erg spannend.

De dierentuin: Dierenpark Emmen

Hiske & Tijn in de vlindertuinJolanda & Jan-Pieter nodigen ons uit om met z’n allen naar de dierentuin te gaan. We gaan naar Dierenpark Emmen. Voor ons is het heel lang geleden, voor Tijn de eerste keer!

VlinderWe beginnen in de vlindertuin. Het is er lekker warm en het barst van de vlinders. Vooral dit soort zien heel veel.

De luie aapVanuit de vlindertuin gaan we via de apen richting de olifanten. Een van de apen zit er lekker relaxed bij in het heerlijke winterzonnetje. Het is een prachtige heldere, frisse dag.

De olifantenBij de olifanten staat een hele grote oude olifant met enorme slachttanden. Een indrukwekkend gezicht.

Jolanda, Jan-Pieter en Hannah in de draaimolenJolanda, Jan-Pieter en Hannah leven zich even uit in de draaimolen. Sanne wacht geduldig in de kinderwagen totdat de rest van het gezin weer tot bedaren is gekomen.

De kangeroosVervolgens naar de kangeroos. Een van hen heeft een jong in de buidel zitten.

PelikanenOok de pelikanen genieten van het kleine beetje warmte van het mooie winterzonnetje dat laag aan de hemel staat.

De zeehondenOp de terugweg richting de uitgang komen we langs de zeehonden, er is een hele grote zeehond die telkens even met z’n hoofd boven water komt.

Het resultaat van de kapper

Samen met Tijn met de lego aan het spelenOp veler verzoek een foto met het resultaat van de kapper. De kapper heeft Tijn een mooie blauwe lok gegeven. Deze staat helaas niet heel duidelijk op een foto. ’s Avonds zijn Tijn en ik samen met de lego aan het spelen. De niewe coup van Tijn is hier goed te zien

Naar de kapper

Tijn voor het eerst bij naar de kapperHiske heeft Tijn al een paar keer bijgeknipt, maar vandaag is het tijd voor het echte werk. Tijn en ik gaan samen naar de kapper. Hiske komt ook langs. Tijn mag bij Hiske op schoot als hij wordt geknipt.

Hiske is weer zwanger!

Hiske is weer zwanger!Vandaag een test gedaan en de uitslag is positief! Hiske is weer zwanger. Hiske is vandaag vieren een halve week zwanger (sinds 15 oktober) en is uitgerekend op 22 juli 2005.

Naar de kinderboerderijHet begint een goede gewoonte te worden om op zondag naar de kinderboerderij te gaan.

Hannah helpt mee met de kruiwagenOok Hannah is vandaag weer van de partij. Ze helpt een handje mee met het zware werk op de boerderij. Moeiteloos manouvreert zij tussen alle obstakels door.

Sanne is verdiept in haar dierenboekSanne is er ook bij. Zij is verdiept in haar eigen dierenboek.

Sint Maarten

Tijn viert Sint MaartenOp de creche heeft Tijn een lampion gemaakt. Hiske is samen met Jolanda, JP, Hannah en Sanne langs de deuren gegaan.

Met Sanne en Hannah naar de kinderboerderijVanmorgen zijn we op kraamvisite bij Marije en Willem geweest om kennis te maken met hun prachtige zoon: Douke. Helaas vergeten om foto’s te maken.

Eenmaal weer thuis ga ik samen met Tijn naar de kinderboerderij met Jolanda en Jan-Pieter en hun dochters Hannah en Sanne. Hannah wil graag in de wagen van Tijn, dus zit Tijn in de tweepersoonswagen van Hannah en Sanne.

Voorzichtig stapjes achter de stoelTerug van de kinderboerderij eten we met z’n alleen Indiaas van de Kleine Moghul. Na het eten drinken we koffie voor de open haard. Tijn trekt zich op aan een stoel en probeert wat te stappen.

Nieuwe speeltje

Tijn heeft een nieuw speeltjeHet toeval wil dat er iets verderop in onze straat een tweedehands winkel met kinderkleding en speelgoed is. Heel af en toe loopt Hiske daar even naar binnen. Vandaag heeft ze een fantastische verrassing voor Tijn. In de wachtkamer bij de huisartsenpost had Tijn vol enthousiasme met een dergelijk rek gespeeld en ook zijn eigen exemplaar vindt hij geweldig.

Fietsen in het stadspark

Op de fiets met mammaSinds Tijn een paar weken geleden zelf kon gaan zitten, hebben we het kinderzitje op de fiets gemonteerd. Vandaag is Hiske is met Tijn gaan fietsen in het stadspark.

Achter het schermHet is een echte herfstdag, maar een paar druppels mogen de pret niet drukken. Tijn vindt het schitterend op de fiets. Hij kijkt zijn ogen uit en geniet.