Archive for May, 2004

Pinksteren in Breda

Emma en Tijn in de boxDit weekend zien we Maaike en Emma voor het eerst. Ze zijn over uit Chigago. Opa & oma hebben een box geregeld waar nicht en neef gezellig samen in kunnen liggen.

Tante Sanne met TijnSanne ontpopt zich als supertante. Tijn kijkt zijn ogen uit met alle aandacht.

Opa en oma genieten!Oma & opa genieten van de rijkdom van twee kleinkinderen.

Eerste fruithap

De eerste fruithapGisteren was Tijn vier maanden oud. Vandaag krijgt hij zijn eerste fruithap: banaan! Hij proeft even heel voorzichtig en komt tot de conclusie dat het lekker is. Al snel heeft hij niet voldoende geduld meer om te wachten op de volgende hap. Het zal even wennen worden dat een lepel - in tegenstelling tot een fles - telkens even opnieuw gevuld moet worden.

Terug naar Herkinge

Tijn navigeertTijn speelt een sleutelrol; hij verzorgt de navigatie en neemt dat zo te zien uiterst serieus.

Lekker slapen op het ritme van de golvenOok op de terugweg slaapt Tijn tijdens het zeilen heerlijk. Het is nog steeds stevig weer, maar ook vandaag zien we de zon regelmatig. We hebben de werkfok gehezen, in plaats van de genuafok en het tweede rif in het grootzeil gezet. De boot vaart er heerlijk rustig op.

Tijn heeft zichtbaar genotenTijn heeft zichtbaar genoten van het eerste weekendje varen op de Tourmalijn, het schip van Opa & Oma Verschuren.

Voor het eerst zeilen

Tijn op het waterDit weekend zijn we voor het eerst met Tijn naar de boot gegaan. Het weer was wat aan de pittige kant, maar Tijn toont zich direct een echte zeeman, windkracht 5 is geen enkel probleem. Voor Tijn hebben we de Maxi Cosi aan de bakkist vastgezet. Een prima plek!

His aan het roerTerwijl His op Brouwershaven aankoerst slaapt Tijn heerlijk. ’s Nachts slaapt Tijn in de ‘hondekooi’, de plaats waar Hiske vroeger ook altijd sliep op de boot.

Petra, Reinoud op bezoek met NoorPetra en Reinoud komen ’s avonds in Brouwershaven eten; de eerste kennismaking met hun dochter Noor, die 7 weken jonger is dan Tijn.

Op de weegschaal bij het consultatiebureauVoor de vierde keer naar het consultatiebureau vandaag! Tijn is de afgelopen dagen voor het eerst ziek geweest, maar is sinds zaterdag alweer aan de beterende hand. Op het consultatiebureau is het aanvankelijk dikke pret: wegen, meten en Anja, de verpleegkundige versieren. Totdat Anja de DKTP spuit pakt. Na een diepe snik is ook die echter snel vergeten.

Uitslapen

Tijn en Hiske slapen uitVandaag ga ik zelf golfen. Tijn heeft de laatste uurtjes van de nacht lekker bij ons op bed gelegen. Terwijl ik mij klaarmaak om naar de golfbaan te vertrekken, slapen Hiske en Tijn lekker door.

TMLC 5 jaar

Zeilen Het eerste lustrum van TMLC is een feit; aanleiding voor een dagje zeilen op het wad met alle collega’s. Qua weer krijgen we onverwacht een prachtige dag. We varen met de ‘Confiance’, een platbodem van circa 25 meter. ’s Morgens nog wat weinig wind, maar op de terugweg vanaf de Engelsmanplaat kunnen we de zeilen mooi vol varen.

Jelmer op bezoek

Tijn en JelmerJelmer, het zoontje van Maaike (collega van Hiske) en Henkjan is vijf weken jonger dan Tijn. Hij komt vandaag samen met zijn moeder op bezoek.

Genieten op de crèche

Slapen op de crècheTijn is vandaag voor de derde keer naar de crèche geweest. Als ik hem op kom halen ligt hij heerlijk te slapen in de tuin. Hij geniet van alle kinderen om zich heen, slaapt veel en komt moe maar tevreden thuis na een dag crèche.

Wieg maakt plaats voor ledikant

De poezen ontdekken de wieg!Sinds afgelopen zondag is Tijn in het ledikantje gaan slapen. De wieg kan opgeborgen worden. De poezen hebben dit lekkere plekje echter snel ontdekt.

Op de commode

Steeds meer krachtTijn krijgt meer en meer kracht. Op de commode drukt hij zich lekker op om de wereld in te kijken.

Naar het zwembad

Voor het eerst zwemmenHiske is met Tijn gaan zwemmen. Hij vindt het spannend en geniet van alweer een nieuw avontuur.

Happy

Tijn kijkt lekker om zich heenTijn zit het liefst rechtop om lekker om zich heen te kunnen kijken.

Dikke pretTijn geniet en lacht veel!

Voor het eerst naar de crèche

Tijn is vandaag voor het eerst naar de crèche geweest. Hij vindt het erg leuk en geniet.