Archive for February, 2004

Matador op kraamvisite

Matador oléGisteren heb ik met de clubgenoten van Matador een diner in de leeszaal op de kroeg gehad. Voordat we gingen borrelen komen een aantal Matadoren even kennis maken met Tijn. Tijn heeft een Matador badjas cadeau gekregen.

1 maand oud

een maand oudHet is bijna niet voor te stellen. Tijn is vandaag een maand oud! Het gaat goed met hem. Ook Hiske knapt met de dag op, hoewel het haar soms nog niet snel genoeg gaat.

De post!

Ook Tijn is onder de indruk van zoveel kaartenSinds Tijn is geboren is er nagenoeg geen dag voorbij gegaan of er vielen meerdere kaarten en soms zelfs volledige pakketjes op de deurmaat. De eerste week belde de postbode zelfs met enige regelmaat aan om de hele stapel post in 1 keer te overhandigen. De woon- en eetkamer hangen helemaal vol. Mede namens Tijn iedereen heel erg bedankt voor de leuke kaarten, lieve woorden en mooie cadeaus!

Kerngezond!

Tijn is vandaag voor nacontrole naar het Martiniziekenhuis geweest. Vanwege de zware start die Tijn gehad heeft wilde de kinderarts Tijn na een maand voor controle zien. Al snel kwam de kinderarts tot de conclusie dat Tijn kerngezond is. “Deze jongen hoeven wij hier niet meer terug te zien”, aldus dr. Woltil.

Consultatiebureau

Tijn met papaGisteren is Hiske voor het eerst met Tijn naar het consultatiebureau geweest. Moeder en zoon hebben louter complimenten gekregen en ook volgens de deskundigen is alles goed met Tijn!

Michiel & Tui op bezoek

Tijn met oom MichielNadat ik vanmorgen 18 holes gelopen heb op de golfbaan, komen vanmiddag oom Michiel en Tante Tui op bezoek.

Tijn met tante Tui

Boertje?

Boertje?Na het drinken moet er altijd even een boertje gelaten worden; of het nu een flesje of een biertje is. Tijn boert er vrolijk op los in z’n nieuwe pak! Thalen, bedankt!

Opa & Oma VerschurenVandaag zijn Opa & Oma Verschuren op bezoek. Ze zijn best een beetje trots zo te zien.

Weekend

Hello worldDe afgelopen week weer volledig aan het werk geweest. Het is gek om de hele dag van huis te zijn, maar ook wel erg lekker om weer onder de mensen te zijn. Vandaag een heerlijk begin van het weekend. Uitgeslapen met z’n drieëen (uiteraard met de nodige onderbrekingen :grin:).

Ruim drie weken

Op weg naar een heerlijk badTijn groeit gestaag; vandaag 3490 gram. Hij is inmiddels meer dan een pond aangekomen t.o.v. zijn geboortegewicht.

Veel bezoek

Tijn, Valentijn en RembrandDit weekend veel bezoek. Vrijdag komen Kees-Jan en Karian, zaterdag Rens & Christa, Wouter en Iris en Zondagochtend komt Renate langs met haar zoons Valentijn (midden) en Rembrand (rechts). De heren worden samen met Tijn in de box gelegd. Wat is ie dan nog klein!

Beschuit met muisjes op school

Beschuit met muisjes in bovenbouw HiskeVanmiddag ben ik beschuit met muisjes in de groep van Hiske uit gaan delen. De groep kijkt ernaar uit om Tijn en Hiske in levende lijve te zien.

Hiske en Tijn rustenAls ik terugkom van school liggen Hiske en Tijn heerlijk op de bank te slapen.

Tijn oefent zijn nekspierenTijn is lekker uitgeslapen en erg actief, vooral ’s avonds. Na het eten ligt hij heerlijk te spelen op de bank. Het lukt steeds beter om zelfstandig zijn hoofd op te tillen.

Hoezo wakker?Hoezo wakker?

Eindelijk naar buiten

Hiske met Tijn op padVandaag gaat Hiske voor het eerst sinds ze terug is uit het ziekenhuis naar buiten met Tijn. Heerlijk om weer buiten te zijn! Een korte wandeling naar de supermarkt en terug blijkt een hele opgave te kunnen zijn.

Grote mond?

Mijn kanjersTijn begint een grote mond te krijgen :grin: Vandaag zijn we samen de stad in geweest door weer, wind en sneeuw; een heerlijke wandeling. Na terugkomst praat Tijn Hiske bij over onze belevenissen.

Opa & Oma op bezoek

Oma & Tijn
Vandaag zijn opa & oma Hazen op bezoek geweest. Ze hebben heerlijk van kun kleinzoon kunnen genieten en wij hebben kunnen genieten van de meegebrachte maaltijd!

Opa & TijnGisteren ben ik samen met Tijn boodschappen gaan doen; erg leuk om samen op pad te zijn. Hiske verheugt zich erop om ook snel met elkaar dingen te kunnen ondernemen.

Happy familyVanmorgen zijn ook Jorrit & Femke op bezoek geweest. Zaterdagochtend zijn Babette en Dirk langs geweest. Vrijdag zijn Sanne en Dirk (een andere Dirk) op bezoek geweest. Zij hebben heerlijk voor ons gekookt. We komen er meer en meer aan toe om van elkaar te genieten.

De buitenwereld in!

Warm ingepakt in de trui van OmaVandaag ben ik met Tijn op pad gegaan. Het was een regenachtige dag met veel wind, maar Tijn is ‘n echte Hollandse jongen, dus dat mocht de pret niet drukken. Alvorens we naar buiten zijn gegaan heeft Tijn de trui van Oma Bea aangekregen

Op pad door weer en windDe Mutsaerts heeft zijn eerste vuurdoop door plassen en modder goed doorstaan in het Stadspark. Op de terugweg hebben we mama even opgezocht die aan het genieten was bij de kapper.

Hulp van Oma & Opa

Flesje van OmaDoordat Hiske in het ziekenhuis heeft gelegen hebben we nog maar drie dagen kraamhulp gekregen. Dinsdag was de laatste dag. Woensdag is Opa Jaap Hiske en Tijn een dagje komen verwennen en vandaag is Oma Hélène de hele dag geweest. Het is even geleden maar de ervaring is er goed aan af te zien. :-)

Een goede nachtrust

Tijn heeft lekker lang geslapen (van 3:00 tot 7:00 uur) dus wij hebben ook een redelijke nacht gemaakt. Vandaag is Rinkje voor het laatst. Drie dagen kraamhulp is erg kort, maar desondanks gaan we het vol goede moed samen doen. Zelf ben ik vandaag weer aan het werk gegaan. Morgen komt Opa Jaap Hiske en Tijn verwennen en donderdag Oma Hélène.

Eerste dag en nacht thuis

We worden zondag goed op gang geholpen door de kraamhulp Rinkje. Na beschuit met muisjes, een kop thee en een voeding van Tijn. Laat de kraamhulp ons een welverdiend middagslaapje doen. De eerste avond samen thuis begint goed, maar na de laatste voeding ’s avonds wordt Tijn pas weer rustig rond 4:00 uur. We beginnen de dag vandaag dan ook gebroken. Tijn blijkt wat afgevallen en de onrust wordt dus veroorzaakt door een tekort aan voeding. We gaan hem een beetje bijvoeden.

Hiske en Tijn thuis!

Hiske en Tijn thuis, ook de poezen zijn blijEindelijk zijn we samen! Rond 12:00 uur arriveren we thuis. His nestelt zich vrijwel direct lekker op de bank met Tijn. Spike en Nummi (de poezen) zijn blij His weer te zien en komen er nieuwsgierig bij liggen.

Wachten op ontslagAls ik in het ziekenhuis aankom om 10:00 uur is Hiske er al helemaal klaar voor; de tas is ingepakt en His is aangekleed.

Tijn ingepaktWe verkleden Tijn en pakken hem stevig in. Het warme pak dat we van Opa & Oma Hazen hebben gekregen is lekker ruim en ook de muts van Opa & Oma Verschuren past de komende maanden nog wel. :-)