Archive for January, 2004

Laatste Dag in het Martiniziekenhuis

Tijn en Hiske genieten van elkaarBuiten is het guur; het stormt en regent. His en Tijn hebben een fijne dag vandaag. Tijn drinkt goed en His voelt zich steeds beter. Voorzichtig aan bereiden we ons voor op de thuiskomst.

Marc en Janneke op bezoek

Marc met Tijn’s Middags komen Marc en Janneke op bezoek. Het is gezellig en Tijn voelt zich er prima bij!

Tijn en Janneke

Zondag naar huis

Tijn is wakkerHiske en Tijn zijn vandaag verhuist naar een zaal. Het is even wennen zonder de luxe van een kamer apart. Hiske is al aardig goed ter been. Tijn maakt het uitstekend en doet wat een kind van drie dagen oud doet: drinken, luiers vullen, slapen en brullen. Zondag mogen Hiske en Tijn naar huis!

Bij mama op de kamer!

Tijn bij Hiske op de kamerVandaag is Tijn ‘ontslagen’ van de kinderafdeling en is hij bij Hiske op de kamer komen liggen. Omdat het een zware bevalling is geweest ligt His op een kamer apart. We hebben echt tijd met elkaar. Eindelijk met z’n drieën.

Hiske en TijnHis had na een goede start een mindere ochtend, maar is na een stevig middagdutje enorm opgeknapt. De aanwezigheid van Tijn draagt hier ongetwijfeld toe bij.

Het regent zonnestralenTussen de sneeuw en hagelbuien door schijnt de zon even lekker naar binnen. Zo is Tijn nog mooier :grin:.

Als ik het ziekenhuis verlaat om een hapje te gaan eten bij de buren blijken de lichten van de auto nog te branden. Dankzij de ANWB ben ik een half uur later weer op weg, maar moet wel minstens een half uur rond blijven rijden om de accu weer op te laden. Een goede manier om even tot rust te komen.

In bad

Voor het eerst in bad’s Avonds gaan His en ik naar Tijn om hem voor de eerste keer in bad te doen. Tijn wordt lekker rustig in het water en geniet zichtbaar. His komt de dag goed door, maar vanavond bleek het toch allemaal wat teveel. His en Tijn slapen en deze vader gaat nu ook zeer voldaan en gelukkig naar bed!

Opa’s & Oma’s

Lekker slapenTijn moet vandaag nog op de kinderafdeling blijven voor alle zekerheid. Het gaat goed. Zeer waarschijnlijk mag hij morgen naar Hiske.

Vandaag zijn de Oma’s en Opa’s op visite geweest. Ze zijn allen trots en vertederd. Ook Michiel en Tui komen hun neef bewonderen. Jan-Pieter, Jolanda en Hannah komen even kort langs om hun nieuwe buurman te bewonderen en Hiske te feliciteren.

We hebben een zoon!

De eerste kennismakingNadat Tijn een beetje op gang geholpen is breng ik hem snel bij Hiske op de OK.

Een eerste flesje om aan te sterkenTerwijl Hiske bijkomt op de verkoeverkamer heb ik Tijn aangekleed en eerste flesje gegeven om wat aan te sterken.

Eindelijk lekker bij mammaNadat Hiske is bijgekomen gaan we samen naar de kinderafdeling.

Gelukkig en tevreden met z'n drie’s Avonds hebben we de tijd met elkaar op de kinderafdeling. Morgen mag Tijn waarschijnlijk bij Hiske op de kamer.

Tijn Feyo

GeboortekaartjeTijn Feyo Hazen, geboren om 13:49.

>> weblog zwangerschap

Tijn Feyo is geboren

Om 13:49 uur is Tijn Feyo geboren. Lees verder in het dagboek van Tijn.

38 weken, drie dagen: still growing strong

Vanochtend voor controle naar de gynaecoloog geweest. Alles ziet er goed uit. Hij ligt nog steeds in stuit en maakt het goed. We wachten rustig af …

Finding Nemo

Aftiteling Finding NemoOnder het motto “nu hoeven we nog geen oppas te regelen” zijn we naar ‘Finding Nemo‘ geweest. De film is onverwacht leuk! :grin: Nooit gedacht dat ik bijna 2 uur lang door een goudvis geboeid zou kunnen zijn.

Buik ruim 38 wekenVooraf gegegeten in Café Soestdijk, na afloop even ‘uitbuiken’.

Eerste ervaringen met de FinePix

ParkbrugVanmorgen scheen het zonnetje. Een prima moment voor een wandeling met de Fuji FinePix; op onderzoek uit naar de eigenschappen van het nieuwe speeltje. Eerst maar eens een kleurrijk object dicht bij huis: de Parkbrug.

MiniOp de weg terug kwam ik een stel tegen dat hun mini stond te fotograferen omdat ze ‘m gingen verkopen. Voor de liefhebber: hij staat vanaf morgen bij Auto Century in Groningen.

SpikeSpike geniet op haar eigen manier van het mooie weer :-).

Nieuwe camera

Fuji FinePix S7000De aanstaande geboorte van ons eerste kind is dé aanleiding om mij te buiten te gaan aan een nieuwe digitale camera. Het is Fuji FinePix S7000 geworden. Een digitale camera die het spiegelreflex concept aardig benaderd. De eerste foto’s zijn veelbelovend, maar vandaag alleen nog binnen kunnen fotograferen (buiten was het reeds donker). De foto’s van de gordijnen zijn overigens ook al met de FinePix gemaakt.


Nummi met de FinePix S7000Deze foto van Nummi heeft Hiske vanaf de bank gemaakt onder verre van ideale omstandigheden.

37 weken, 3 dagen: de spanning stijgt

Het feit dat het draaien niet was gelukt bracht veel vragen met zich mee. Vanmorgen zijn we naar de gynaecoloog geweest om alles te bespreken. Vooralsnog gaat Hiske voor een natuurlijke bevalling, maar de kans dat het uiteindelijk een keizersnee wordt is wel groter dan bij een normale ligging. We wachten rustig af wat komen gaat …

In stuit eruit?

Vandaag zijn we naar de gynaecoloog geweest om te beoordelen of het kind ‘gedraaid’ kan worden. Alles ziet er goed uit en ze hebben geprobeerd om hem te draaien, maar verder dan halverwege kwam hij helaas niet. Er is nog een kleine kans dat ie uit zichzelf nog omkeert, een stuitbevallig is waarschijnlijker.

De aanstaande Haas was ontzettend druk tijdens en na de draaipoging. Maar wat wil je? Zelf zou ik er ook niet rustiger op worden als iemand mij met bed en al om probeert te draaien :-).

Gordijnen

De gordijnen hangenSamen met ‘oma’, mijn moeder, hebben we vandaag de gordijnen voor de kinderkamer gemaakt. Daarmee is de kinderkamer nagenoeg klaar.


Schommelstoel & KoDit schommelstoeltje komt uit ons ouderlijk huis. Mijn moeder heeft het gerestaureerd en Ko het konijn zetelt hier nu in, in afwachting van zijn ‘roommate’.

36 weken

buik 36 weken zwangerHij groeit en groeit. Hiske is nu ruim 36 weken zwanger. Maandagochtend gaan we naar de gynaecoloog. Zij gaat na of ze hem kan draaien zodat hij weer met z’n hoofdje naar beneden komt te liggen. Hij beweegt af en toe flink.

Koppeltje duikelen

Gisteren was onze aanstaande zoon 36 weken. Het is de bedoeling dat hij dan met z’n hoofd naar beneden ligt. Tijdens de controle bij de verloskundige bleek vanmiddag dat dat niet het geval is. Hij ligt in de zogeheten stuitligging. De kans dat ie uit zichzelf nog omdraait is niet groot in week 36. Dit betekent dat we nu naar de gynaecoloog gaan. Die zal bekijken of hij ‘gedraaid’ kan worden en, als dat het geval is, het mannetje helpen om alsnog ‘koppeltje te duikelen’. Wel even spannend …

Een goede start

Afslag op Hole 4 (gele parcours)Samen met Jaco, Rob en René ben ik het nieuwe jaar goed begonnen: 9 holes op een prachtige winterdag; een paar graden onder nul, zon, ijs op de waterpartijen en een dun laagje sneeuw op de fairways. Golf krijgt een hele andere dimensie onder deze omstandigheden.

Jaco slaat afJaco slaat af op Hole 4.