Archive for the 'Uncategorized' Category

Ik twitter, dus ik besta!

Twitter heeft een gigantische vlucht genomen de afgelopen maanden. Wereldwijd stijgt het aantal gebruikers explosief. Ook BN’ers zijn meer en meer actief. Natuurlijk doemt vaak de vraag op: “Is hij of zij het echt?”.

Discussie over echtheid Twitteraccount Youp

Zo was was de afgelopen dagen discussie over de echtheid van @youpvanthek Youp, maar is die is inmiddels geslecht. Hij is het. Hij bestaat!

En een echte aanrader; zijn tweets springen er telkens weer lekker tussenuit. Ja, natuurlijk besta ik zelf ook: @haasje. Ik ben ‘t echt!

Blikvoer!

Na een paar maanden keihard werken hebben we afgelopen week vol trots onze nieuwste productie voor de VARA gelanceerd: Blikvoer. Op www.blikvoer.tv kunnen bezoekers video’s bekijken, reageren en meedoen aan wedstrijden. Zowel via de webcam als het toetsenbord kan je het achterste van je tong laten zien.

Je kunt de onderwerpen en reacties van Blikvoer eenvoudig plaatsen op je eigen blog of bijvoorbeeld Hyves. Er is bijvoorbeeld een aparte discussie waarin leden van de site zich aan elkaar voor kunnen stellen. Dat ziet er dan als volgt uit:

Bekijk de projectbeschrijving of ga de discussie aan op www.blikvoer.tv.

Kinderen actief!

Tijn en Isalda maken lol in het doel

Vorige week heeft Tijn z’n eerste hockeytraining bij de Kikkers. Super om te zien hoe hij er helemaal in opgaat en actief meedoet. Morgenochtend is het weer zover. Vanavond vroeg hij “pappa, ga ik morgen trainen of ‘echt’ hockeyen?” Best lastig uitleggen dat hij pas over anderhalf jaar ‘echt’ kan gaan spelen.

Meer foto’s van de training staan op Flickr.

Phileine heeft vandaag haar eerste dansles gehad en heeft ervan genoten! Nu nog een mooi dansjurkje ;-)

Schaatsen op de singel

Tijn begint zich al echt af te zetten

We hebben het getroffen. De eerste winter aan de Rigolettosingel kunnen we direct al schaatsen aan de singel. Tijn en Phileine hebben hun eerste schaatsjes gekregen en krijgen de smaak al snel te pakken.

Nieuw weblog!

Ik zat er al een tijdje tegenaan te hikken. De site draaide op een inmiddels achterhaalde weblog tool. Vandaag een redelijk succesvolle upgrade gedaan en alle content overgezet in Wordpress. De komende tijd maar eens ervaren hoe dit bevalt en controleren of alle content goed is meegekomen. De categorieën is in elk geval niet gelukt :-(

Flashback in zwart-wit

Portretfoto van Stijn, lang geledenIk ontving vandaag van mijn oom Willem een aantal foto’s die hij op zolder heeft gevonden. Ik ben niet zo goed in het schatten van leeftijden, maar ik denk dat ik hier een jaar of zes ben. (Drie dus …) Erg leuk om in deze fase met jonge kinderen ook weer beelden van jezelf terug te zien.